برگزاری سومین همایش بین المللی مهندسی سازه

با عنایت و لطف خدای متعال سومین همایش بین المللی مهندسی سازه با شرکت گسترده اساتید و مهندسان عمران و سازه اول اسفند ۹۵ در هتل المپیک تهران برگزار گردید. اخبار همایش به ترتیب بخش های مختلف آن در ذیل می آید.

 

 

پس از آغاز مراسم و ادای احترام به سرود و پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، آقای خیرخواه مجری محبوب صدا و سیما به حاضرین خیر مقدم گفت.

در ادامه آقای دکتر هوائی رئیس انجمن مهندسی سازه ایران، ضمن خوشامد گویی و خیر مقدم به حاضرین، از حضور اساتید، دانشجویان، مهندسان و مسئولین حاضر در افتتاحیه سومین همایش بین المللی مهندسی سازه تشکر کرد و با اشاره به همایش های سالهای قبل مهندسی سازه در ایران، همایش امسال را از جهت بین المللی بودن متمایز دانست و بر رفع کمبودها از جهت حضار خارجی بدلیل محدودیت های موجود و با توجه به اولین بار بودن آن تاکید نمود. وی فلسفه همایش های سالانه را اعتلای مهندسی سازه و بحث و تبادل نظر متخصصین این حوزه بر شمرد و از اینکه هر سال بر رشد کیفی و کمی این کنفرانس افزوده شده از خدای متعال، اعضای انجمن و سایر مهندسان عزیز که در همه حال انجمن را یاری داده اند تشکر و قدردانی کرد....

 

آقای دکتر هوائی در ادامه اهمیت مهندسی سازه را یادآور شد و افزود، اصولاً معماری نیز با سازه عجین شده و هر وقت قرار باشد در خصوص معماری صحبت کنیم بی درنگ مبنای آن سازه خواهد بود. وی از اینکه در کشور ما به پیشرفت های حرفه ای مهندسان توانمند ایرانی در حوزه مهندسی سازه و مستند سازی آن توسط رسانه ها توجه جدی نمیشود انتقاد کرد و از رسانه ها خواست به این موضوع بیش از پیش بپردازند....

 

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران در این همایش و در ادامه به بخشی از فعالیت های انجمن اشاره کرد و توسعه کیفی نشریه علمی_ پژوهشی مهندسی سازه و ساخت، ایجاد سایت های مستقل برای کنفرانس ها و نشریه و انجمن، همکاری افتخاری با دستگاهها و دانشگاه‌ها در امر مهندسی سازه، ایجاد مرکز تحقیقات سازه در انجمن، ایجاد بانک اطلاعاتی مهندسان و سازه های ایران و جهان و .... را از سایر فعالیت های انجمن برشمرد....

 

آقای دکتر هوائی، در سخنان خود به ضرورت ارزیابی و آسیب شناسی سازه هایی که در گذشته طراحی و اجرا شده اند و بدلایل فقر آیین نامه و مقررات ملی و تکنولوژی ساخت، دارای ایرادات و کاستی ها و نواقص مهمی در طراحی و ساخت هستند، اشاره کرد و آمادگی انجمن را برای همکاری با بخش های کشور در این زمینه یادآور شد...

 

رئیس انجمن مهندسی سازه ایران سپس از عدم اجرای مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان که از مهمترین مقررات کشور و مشرف به بهره برداری و نگهداری از ساختمان در دوران پس از اجرا میباشد، گله کرد و از اینکه برای سازه های کشور سیستم مونوتورینگ و کنترل بهرداری و مراقبت از سازه وجود ندارد انتقاد کرد و به دستگاههای مربوط توصیه کرد برای همه سازه های با اهمیت کشور اعم از ساختمان های بلند و بزرگ، پل های با اهمیت بالا، تونل ها و ... این بخش را راه اندازی کنند. وی همچنین در خصوص اهمیت ظرفیت مهندسی مصالح سازه ها و مدولار کردن و سبک سازی و پیش ساختگی و ضرورت توجه به زیبایی و معماری در طراحی و اجرای سازه های در معرض دید مردم نکاتی را یادآور نمود.

 

در ادامه پروفسور محمود گلابچی استاد دانشگاه تهران و رئیس دانشگاه پارس، در خصوص تکنولوژی مهندسی معماری و ارتباط با سازه مطالب خوبی را ارائه نمود که اهم آن در سایت همایش و انجمن خواهد آمد

پس از آن پروفسور محسن غفوری آشتیانی استاد پژوهشگاه زلزله و رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران در خصوص اهمیت بیمه و ایمنی در ساختمان ها نکاتی را یادآور شد که در سایت انجمن درج خواهد شد.

در ادامه همایش آقای دکتر مازیار حسینی استاد دانشگاه و معاون شهردار تهران در خصوص نسبت بار آتش در سازه و مسایلی که از همین جهت در پلاسکو مطرح بود مواردی را اشاره کرد و از انجمن خواست در این موضوع تلاش کند.

 

سخنران آخر مراسم افتتاحیه آقای دکتر ترکان مشاور عالی رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور بود.... 

دکتر ترکان به روابط میان بانک ها (به عنوان تسهیلات دهنده) ، بیمه ها ( به عنوان جبران کننده خسارت) و نهادهای کنترل کننده کیفیت در ساخت و سازها اشاره کرد و افزود چاله های میان این سه موجب می شود نظام ساخت و ساز در کشور بر اساس قواعد و استانداردهایی که روی کاغذ آمده است شکل نگیرد. وی گفت قوانین و مقررات و قواعد برای ساخت و ساز با کیفیت در کشور وجود دارد اما رابطه ای میان دستگاه های مرتبط شکل نمی گیرد بنابراین در این حوزه هر کس کار خود را می کند. ایشان اضافه کرد در دوره ای که رئیس سازمان نظام مهندسی بودم جلساتی را با مدیران بانک مسکن داشتم و به آنها گفتم تسهیلات ساخت مسکن را به کسانی بدهند تا گواهینامه فنی و تاییدات مورد نظر را داشته باشند. دکتر ترکان گفت، بانک ها و بیمه ها را باید متقاعد کنیم تا برای رسیدن به یک نظام جامع کنترل کیفیت با جامعه مهندسین و فعالان ساخت و ساز کشور همکاری کنند.

در پایان مراسم صبح آقایان، پروفسور گلابچی بعنوان چهره ماندگار مهندسی کشور، پروفسور قدرتی امیری، پروفسور اسلامی و مهندس معظمی بعنوان مهندسین برتر معرفی و لوح سپاس و هدایایی به آنها اهدا و از آنان تقدیر شد.

همچنین مجموعه پل های شیخ فضل الله تهران و یادمان پرچم جمهوری اسلامی بعنوان سازه های برتر انتخاب و معرفی شدند.

 

در بعد از ظهر روز اول و صبح روز دوم نیز سخنرانی های تخصصی و پانل ارائه مقالات در سالن های همجوار برگزار که مشروح آنها در سایت های انجمن خواهد آمد.

به امید سرافرازی مهندسین عزیز سازه و برگزاری پرشکوه همایش در سالهای بعد.